Praktiska tips till dig som utställare

Produktion & återvinning

 • Välj gärna ett återanvändbart monterpaket från arrangören eller designa din egen monter för att göra din monter så hållbar som möjligt. Boka monterinredning via Malmö Mäss-Service så undviker ni transporter och säkerställer det cirkulära användandet.
 • Skapa återanvändbara skyltar (utan något datum) gjorda av återvinningsbart material och med miljövänligt bläck när det är möjligt.
 • Använd LED-belysning och annan energieffektiv utrustning för din monter och glöm inte att stänga av den i slutet av dagen.
 • Försök att inte använda matta, och om du verkligen behöver det, välj helst återanvändbara mattplattor. Om du använder vanlig matta, se till att den är återvinningsbar.
 • Vi ber om hjälp med återvinningen före, under och efter mässan. Använd återvinningsstationen och släng skräp i rätt uppmärkt behållare där vi sorterar plast, papper, kartong och matavfall separat.

Mat & matavfall

 • Om du serverar mat i din monter, välj helst lokalproducerade och växtbaserade alternativ och bjud gärna besökare på säsongens frukt och bär i stället för godis.
 • Försök minska matsvinn genom att endast beställa den mängd mat som behövs.
 • Från 1/1 2024 måste man erbjuda återanvändningsbara alternativ.
  För att undvika användningen av engångsplast uppmanar vi er därför att använda återanvändningsbara dryckesbehållare/tallrik eller ett alternativ som inte innehåller mer än 15% plast. Väl på plats finns möjlighet för utställaren att köpa in återanvändningsbara behållare av Malmömässan.
 • Beställer ni dryck (ej kaffe) från Malmömässans restauranger serveras det i återanvändningsbara glas i polykarbonat. Dessa behandlas som glas och ni betalar fullt pris för de som inte returneras.
 • Ta gärna med egen återanvändbar mugg och flaska för att fylla på med vatten och kaffe under dagarna. Det finns möjlighet att köpa återanvändningsbar mugg på Malmömässan om du glömt din egen.

Resor & boende

När det är möjligt, res gärna kollektivt eller cykla/promenera till Malmömässan, närmaste tågstation är Hyllie. Skulle ni behöva resa med bil, samåk gärna. Välj gärna ett hotell inom gångavstånd.

Logistik & transport

Konsolidera dina försändelser och använd helst transport- och logistikföretag som tillämpar hållbara metoder. Gynna lokala leverantörer för att stödja den lokala ekonomin och minska transporterna. Gynna leverantörer som uppvisar miljömässiga och sociala meriter.

Socialt ansvar

Ta en aktiv roll i de olika initiativ och diskussioner under evenemanget som kommer att stödja den hållbara utvecklingen inom din sektor. Inspirera besökare genom att visa upp de hållbara egenskaperna hos dina produkter.

Digitala fördelar

Använd våra digitala möjligheter för extra synlighet som driver trafik till er monter, inga broschyrer eller informationsblad behövs. Läs på om hur ni bäst använder ert Easy Go paket och nyttja de digitala kanalerna. Visa din bokningsbekräftelse digitalt i telefonen vid ankomst till Malmömässan. Du behöver inte skriva ut den.

Scroll to Top