2016-08-23

SETT SYD – mötesplatsen för det moderna och innovativa lärandet kommer åter till Malmö

För andra året i rad arrangeras Skandinaviens största mässa och konferens inom det moderna och innovativa lärandet på Malmömässan den 1-2 november. Ett brett konferensprogram med fokus på kompetensutveckling och inspiration kring den pedagogiska utvecklingen står i fokus.

Axplock ur programmet;

Stå upp för varje barns rätt till sitt eget sätt
Linda Linder, förskollärare, lärare, föreläsare, författare
I förskolan finns många starkt levande normer om hur barn får lov att vara och agera. Ofta pratar vi om att olikheter är värdefulla men innebära det i den dagliga verksamheten.

Framtid, omvärld och den digitala revolutionen
Andreas Ekström, kulturjournalist på Sydsvenskan
En hisnande föreläsning med Andreas Ekström som kommer att prata om den digitala revolutionen. Hans perspektiv är samhället och människorna i det. Hur blir det med framtidens kultur, samhälle, ekonomi och de samhällsförändrande fenomen som kommer beröra såväl det offentliga som våra privatliv?

Våga leda skolan
Lina Axelsson Kihlbom, grundskolechef för Haninge kommun
Mellan de stora politiska frågorna och de klassrumsnära lärarfrågorna finns det helt avgörande frågan om hur skolan organiseras, leds och utvecklar sina resultat. Lina presenterar hur prognosen och prognoskluster kan vara ett framgångsrikt sätt att arbeta med skolutveckling.

Att skapa arbetsro i livliga klasser
Dennis Winqvist, lärare på Hasslarödskolan i Osby
Känna trygghet, vara med i en gemenskap, veta att ingen kommer skratta åt en eller att inte bli lämnad ensam. Det låter som en självklarhet för alla elever i en svensk skola, men hur går det egentligen?

SETT startade i Stockholm för fem år sedan och finns i Malmö under namnet SETT Syd sedan förra hösten. Fokus ligger på inspiration och innovativt lärande, och den riktar sig till lärare i grundskola, gymnasieskola, förskola och fritidshem samt speciallärare och specialpedagoger. På mässgolvet finns ett 80-tal utställare som tex.leverantörer av digitala verktyg och moderna fysiska lärmiljöer.
SETT SYD arrangeras av RAU och Easyfairs i samarbete med Lärarförbundet.

Pressackreditering
Vill du bevaka SETT SYD, pressackreditera dig här.

För mer information om SETT SYD besök hemsidan eller kontakta:
Lina Hann, projektledare SETT SYD, lina.hann@easyfairs.com 08-506 650 02
Fredrik Svensson, Rektorsakademien Utveckling, medgrundare till SETT, fredrik@rautveckling.se, 073-340 41 10
Marika Metsola Renström, pressansvarig, marika.renstrom@artexis.com, 08-506 650 35

Om Rektorsakademien Utveckling
RAU, Rektorsakademien Utveckling, är baserade i Stockholm och bedriver utvecklingsprojekt, ledarutveckling, kreativitetsutveckling, omvärldsbevakning och opinionsbildning inom ramen för Svensk skola, arbetsliv och framtid. Vår idé är att bidra till att skolor och företag utvecklas i samklang med samhällsutvecklingen och vår samtid. RAU grundades 2011 av Fredrik Svensson och har sedan starten hunnit bilda en rad viktiga utvecklingsprojekt. Läs mer om RAU.

Om Artexis Easyfairs

I linje med sin mission ”Visit the future” gör Artexis Easyfairs det möjligt för intressenter att besöka framtiden genom att skapa åtråvärda mötesplatser som uppfyller deras behov och presenterar lösningar i bästa tänkbara format.

Genom Easyfairs arrangerar koncernen idag över 200 arrangemang i 19 länder (Algeriet, Belgien, Danmark, Förenade Arabemiraten, Finland, Frankrike, Kina, Nederländerna, Norge, Österrike, Portugal, Ryssland, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA).

I koncernens nordiska region ingår varumärken som Apotek & Egenvård, BostadsrättsMässan, Byggmässan, Caravan Stockholm, Comic con Stockholm, e-Commerce, Elmässan, Elektronik, Ekobygg, Ekonomi & Företag, Empack, Fastighetsmässan, Fastfood & Café, ICTexpo, Industrimässorna, Microsoft TechDays, MVTe, Möten & Events, Personal & Chef, Promotionmässan, Restaurangexpo, SETT, Shop Nordic, Sign & Print, Sportfiskemässan, Talous och VVS-mässan.

Artexis driver 11 mässanläggningar i Benelux-länderna och Norden (Gent, Antwerpen, två anläggningar i Namur, Mechelen-Brussels North, Mons, Hardenberg, Gorinchem, Venray, Stockholm och Malmö). Koncernen sysselsätter över 700 människor och förväntas generera intäkter på över 167 miljoner € för räkenskapsåret 2016-2017.

Artexis Easyfairs strävar efter att vara mötes- och mässbranschens mest innovativa, flexibla och effektiva arrangör. För att nå detta mål anställer vi engagerade medarbetare, använder bästa möjliga marknadsföringsverktyg och teknologiska lösningar och utvecklar starka varumärken. ”Visit the future with Artexis Easyfairs”.

För mer information, besök vår hemsida www.easyfairs.com

Fler nyheter


För pressfrågor rörande Malmömässan, vänligen kontakta:

VD, Malmömässan
Fredrik Lantz
070-365 14 45